Japani, Narita

Oma unelma toteutui viimein, ainakin osittain, kun pääsin käymään Japanissa. Olin varannut hotellin Naritasta ja Tokion keskustassa kävin pyörähtämässä vain yhtenä päivänä. Ehkä vuoden päästä pääsisin käymään vähän pidemmäksi ajaksi ja kiertämään muitakin kaupunkeja.
Mutta onnellinen olen tästäkin reissusta.






Kun yksi nettikaveri kysyi, mitä pidin Japanista, en osannut kuvailla. Nautin kovasti, olin onnellinen ja rentoutunut. Se vain... oli niin ihanaa. Onneksi kyseinen kaveri oli itsekin käynyt Japanissa ja tiesi tarkalleen, mitä hain takaa. Ja vaikka toinen tuttava olikin kertonut, ettei Naritassa ole mitään, niin onnistuin löytämään silti ihanan puiston (mikä varmasti olisi vielä kauniimpi keväällä...). Löysin ostoskeskuksen ja paljon, paljon kuvattavaa. Reissu ei ollut turha, rentouduin ja tiesin, että tänne haluan tulla uudestaan.

Vähän Japania opiskelleena oli ihanaa, kun ymmärsikin jotain, mitä puhuttiin ja osasin vastatakin. Tosin lukeminen oli vähän hankalaa... Osaan ehkä suurimman osan hiraganoista, mutta Japanissa lähes kaikki oli joko kanjeilla tai katakanoilla... Joten jos teksti oli vain noilla merkeillä, minulla ei ollut mahdollisuuttakaan ymmärtää lukemaani. Onneksi tämä ongelma tuli vastaan suurimmaksi osaksi vain ruokapaikkoja etsiessä, joten mitään isoja vaikeuksia ei tullut vastaan.




Tokiossa kävin pyörähtämässä ja aluksi oli vähän vaikeuksia löytää paikkoja, mihin mennä. Kun lopulta löytyi edes hetkeksi toimiva WiFi-yhteys, löytyi maanalainen ostoskeskus ja pieni suihkulähde(?) puisto. Pieniä ostoksia sain tehtyä ja harmitti kovasti, että mukaani ottamani matkalaukku oli jo melko täynnä. Hirveästi en pystynyt siis shoppailemaan, mutta toisaalta, ehkä se oli vain hyvä asia.

Palatessani Koreaan mieli oli hieman maassa. Nautin Japanista, olisin niin mielelläni jäänyt sinne pidemmäksikin aikaa. Ja aion todellakin palata sinne uudestaan ja uudestaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Au Pair: ensimmäiset pari kuukautta Etelä-Koreassa

Mielialalääkkeet

Minä vain olen ja se riittää