Työn hakua

Tässä kuluneiden viikkojen aikana on tullut aika aktiivisesti haettua töitä ja parissa työhaastattelussakin on tullut käytyä. Te-toimisto on pistänyt kaksi ilmoitusta paikoista, joihin oli pakko pistää viestiä. Ja toiseen tuli kutsu haastatteluun. Silloin on kyllä kieltämättä vähän vaikea mennä, kun koko paikka ei ole semmoinen, missä haluaisi (tai pystyisi) työskentelemään. Ja silti on pakko, koska muuten tuet katkeaisisivat. Nyt vaaditaan jo lääkärin todistusta siitä, etten pysty työskentelemään esim. vanhusten puolella, missä on nostoja ym. 

Olen myös muutamaan paikkaan päässyt sijais/keikkalistalle ja yksi yövuoro onkin jo takana. Toivottavasti lisää vuoroja tulisi, ennen kuin kolme kuukautta on ohi... Se 18h kun on näköjään pakko saada kasaan, ellei mene jollekin kurssille. Ja rehellisesti, kerran uravalmennuskurssin käyneenä ei hirveästi kiinnosta mennä uudestaan jotain vastaavia kokemaan. Jos jotain oikeasti alaa kohden hyödyllisiä kursseja tulee, niin sitten toki menen.


Kavereita on tullut nähtyä, Kokkolassa pyörähdin sekä Lahdessa. Ja otinpa myös vanhaan luokkakaveriin pitkästä aikaa yhteyttä ja nähtiin kahvittelun merkeissä. Juteltiin varmaan kolmisen tuntia ainakin ja sovittiin näkevämme vielä uudestaan, mikä onkin ensi tiistaina luistelun ja syömisen merkeissä. Oli mukava jutella pitkästä aikaa ja poskiin rupesi ihan sattumaan kaikesta siitä nauramisesta. 


Sen lisäksi, ettäon tullut hieman nähtyä kavereita ja käytyä työhaastatteluissa, niin PS4 on ollut aika kova sana tässä arjessa. Uusia pelejä on tullut ostettua ja niitä vähän kokeiltua. Sekä muutamaa vanhaa peliä myös tuli pelattua läpi. Täytyy sanoa, että eniten oon tykänyt kyllä Assassin's Creed-peleistä, mutta ihan vielä en tiedä, pidänkö kuiknka paljon tuosta uusimmasta. Suosikkini ovat kyllä Assassin's Creed 3 sekä Black Flag.

Tammi- tai helmikuussa, en muista milloin, oli ne englanninkielisten koulujen haut ja sitä tuli pariin kouluun haettua. Nyt on tullu kutsut pääsykokeisiin ja koko homma rupesi mietityttämään. Toki englannin taidot ovat parantuneet tuon Au Pair-reissun jälkeen, mutta Suomessa taidetaan olla aika tarkkoja siitä kieliopista. Ainakin näin omien kokemusten ja ymmärtämisen mukaan. Kokeissa olisi se teoriakoe, sekä ryhmäosuus. Ja se ryhmäosuus tässä hermostuttaa eniten. Kun suomeksikin kaikki nuo ovat ahdistavia, niin entä sitten englanniksi...? Kun pitäisi ymmärtää, mutta kun hermostuttaa, niin kuinka hyvin sitä pystyy silloin keskittymään? Onneksi aikaa on vielä, ennen kuin pitää ilmoittautua, joten tätä täytyy harkita. Sekä vilkaista niitä materiaaleja... Jos tällä kertaa jaksaisi panostaa niihin.
Ensi viikolla on myös sitten ne suomenkieliset haut ja tietenkin aion kokeilla tälläkin kertaa hakea. Ja toivoa, että sitä motivaatiota löytyisi siihen opiskeluun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Au Pair: ensimmäiset pari kuukautta Etelä-Koreassa

Mielialalääkkeet

Firework Festival