Hups...!

Olin aloittanut tämän postauksen kirjoittamisen jo syys-lokakuussa... Mutta jäänyt tietysti puolitiehen ja unohtunut. Mutta syksy on ollut kyllä aika kiireistä, eikä ole hirveämmin tullut edes kuvattua saati kerätä energiaa blogin kirjoittamiseen. Keväästä on tulossa vielä kiireisempi... Mutta nyt lyhyt katsaus kuluneeseen syksyyn.

Syyskuu:

Tuli nyt kuun vaihteessa viimein muutettua isompaan asuntoon. Lisää stressiä ym. Mutta hieman helpotti, kun sattui jälleen sairasloma tulemaan. Tosin eihän se mitään leipäilyä ollut, kun piti joka päivä tavaroita kuljettaa uuteen asuntoon, hankkia muuttofirma kantamaan isommat huonekalut, osoitteenmuutokset ym. Piti myös hankkia lisää huonekaluja... Ja Ikean suurena ystävänä hankin sieltä ruokapöydän, tuolit, tv-tason ja vitriinikaapin. Piti sitten pyytää työkaveri auttamaan noiden kokoamisessa.


Ennen sairaslomaa töissä sattui pieni haaveri, siitä nuo hienot mustelmat. Ja juuri kun ne ehtivät parantua, jouduin auttamaan postimiestä kantamaan kulmasohvani palat asuntooni. Sain sitten juuri siihen samaan kohtaan uuden mustelman. Tosin se ei ollut ihan yhtä suuri ja värikäs, kun tuo ensimmäinen. JYSKistä tuli tilattua siis sohvapöytä ja sohva, josta saa myös vuoteen. Rakastan uutta sohvaani, paljon parempi kuin se vanha, joka tuli myytyä.



Syyskuun lopussa oli Jyväskylässä Valon kaupunkin tapahtuma muutaman päivn ajan. Äidin kanssa käytiin sitten siellä. Mäkihyppytorniin jäi nuo valot pysyvästi, ne vaihtuvat ja kuvasta mäkihyppyä ja yleisöä... En osaa selittää, mutta hienon näköistä kuitenkin oli.

Lokakuu:

Lokakuussa palasin takaisin töihin ja nyt ei niitä yövuoroja juuri ollut. Oli erilaista tehdä pelkästään aamua ja iltaa, mutta huomasin kyllä väsyväni taas nopeasti. Ja päivävuorojen takia ei jäänyt sitten kovinkaan paljon ylimääräisiä vapaapäiviä. Pari kertaa treffeillä tuli käytyä, vaikka molemmat joutui perumaan kaksi ekaa kertaa. Lopulta kuitenki onnistuttiin näkemään. 


Marraskuu:

Marraskuussa käytiin Tampereella vähän pyörimässä ja todettu, että ehkä tää juttu onkin vähän vakavampaa. Eli onnellisesti siirryin parisuhteeseen. Käytiin myös Kokkolassa pyörähtää kummipojan synttäreillä, vaikkei viihdyttykään siellä puoltatoista tuntia pidempää. Yksin jos oisin mennyt, olisin ollut ihan orpona siellä. Olin kyllä nytkin, mutta onneks mies oli mukana. Tosin hän taisi tuntea itsensä vielä ulkopuolisemmaksi... Matkaa jatketiin vitten vielä Seinäjolle, jossa oltiin yks yö. Isänpäivänä tultiin takaisin ja omat vanhempani saivat sitten viimein tavata poikaystävän. Olivathan he sitä oottaneet, aina ikkunassa kyttäilleet kun tuli hakemaan mua...


Joulukuu:

Mieliala alkanut taas laskea, vaikka periaatteessa kaikki on hyvin. Töissä tapahtunut muutoksia, esimies vaihtunut ym. Yövuoroja rupesi taas tekemään. Kävin turvakortti- ja SCIT-koulutuksessa. Viikonloppuisin mies on tullut tänne ja muutaman kerran olen ollut sitten hänenkin luona, kun on ollut vapaata. Molempien vanhemmatollaat jo tavattu, sekä joitakin sukulaisia. Joulu saatiin viettää yhdessä, kun olin vapaalla. Mentiin tiistaina mun vanhempien luokse syömään ja keskiviikkona sitten hänen. 
Uudenvuoden olin sitten töissä. Vähän olen kyllä miettinyt, että pitäisikö hakea sairaslomaa. Välillä syynä ollut mielialan lasku (pystyn taas purskahtamaan itkuun melkein minä hetkenä hyvänsä) tai nyt erityisesti vuoden vaihteessa alkoi selkä taas vihoitella oikein kunnolla. Aamulla yövuoron jälkeen ei taho saada edes päätä kännettyä. Jotain hyvää kuitenkin, sain lääkäriltä lähetteen magneettikuvauksiin. Tosin menen yksityiselle ja maksan monta sataa, mutta saapahan sen nyt viimein kuvattua. 

Tammikuu:

Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna mennään kylpylään, sitten olisi viisi yövuoroa, jonka jälkeen viikko vapaata. Tosin yövuorojen aikaan olisi myös AVEKKI-koulutus, en tiedä vielä miten sen hoidan kunnialla... Pääsin myös aloittamaan JAMKissa yhden avoimen kurssin, lähisuhde väkivaltaa, joka kestää pari kuukautta. Sen lisäksi 8.1 alkaa Lahden avoimessa Sosionomin avoimet opinnot. Ja jo esittelytekstissä sanottiin, että se olisi täysi päiväistä opiskelua ja teen 100% työtuntia. Eli saa nähdä, kuinka pitkään tätä jaksaa vai onko pakko siirtyä 80% tai jopa vähemmälle. Onneksi kyseessä on kuitenkin monimuoto, eli koulupäiviä ei ole niin usein. Mutta tietsti heti ekana päivänä on AVEKKI, joka on kyllä tärkeämpi.


Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Katsotaan, milloin saan taas aikaiseksi kirjoittaa tänne.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Moikka! Löysin ihan sattumalta sun blogin, ja huomasin että olet käynyt koreassa aupairina. Saako kysyä, mitä kautta menit/kuinka löysit perheen? Kovasti kiinnostaisi lähteä, huonosti vain löytyy perheitä.. (tulikohan tämä kaksi kertaa..)
Riina sanoi…
Moi
https://www.aupairworld.com/en
Tuolta sivulta löytyi. Kaveri ja serkku ovat myös käyttäneet sitä, joten koen sen aika luotettavaksi :)
Kasa sanoi…
Sinullepa on sattunut ja tapahtunut paljon viime kuukausien aikana, muuttohässäkästä parisuhteeseen ja opintojakin pakerrat työjuttujen ohessa, huh! Melkein ikävöin täällä itekseni sitä vanhaa asuntoasi, outoa siihen nähden että siellä tuli vain kerran pistäydyttyä. .-D Auts mitä tuuria kolhaista sama paikka kahteen kertaan, ite en yleensä saa käsiin mustelmia mut pitkin jalkoja niitä onkin sitten enempi... Parisuhde tuo näemmä paljon reissaamista kun just joulunakin kummankin vanhemmilla pitää käydä yms. Omaan joulunaikaan sisältyi vain yks perinteinen sukulaistapaaminen + uutenavuotena oli kans jotain pientä, ni nyt oon mielelläni hissukseen muutaman viikon tapaamatta ketään ku pitää toipua ihmisten näkemisestä. xD Paljon tsemppiä töihin ja opintoihin, höllää sit mahdollisuuksien mukaan heti edes vähän jos homma alkaa käydä liian kuormittavaksi, sulla on oikeus pistää oma hyvinvointi niiden edelle. Hyvää uutta vuotta sinnekin! .--)
Anonyymi sanoi…
Moi! Mulla olisi mahdollinen aupair-perhe Koreassa, mutta ongelmaksi on tullut viisumi. Millä viisumilla menit ja minkälainen viisumiprosessi oli? Pitikö perheen ensin hakea sitä vai miten-? Olisi loistava saada sulta vastaus, kun en ole mistään muualta löytänyt.
Riina sanoi…
Itelläni ja muilla tietämilläni suomalaisilla oli turistiviisumi. Silloin ei toki saanut palkkaa, mutta se korvattiin siteb, että sai enemmän vapaa-aikaa. Turistiviisumissa on myös se, että maassa saa olla 90 päivää, jonka jälkeen pitää poistua. Itse kävin silloin Japanissa, jonka jälkeen palasin takaisin Koreaan ja taas sai olla sen 90 päivää kerralla.
Sitten muilla au paireilla muista maista on ollut ihan työviisumi, jolloin voi saada sitä palkkaa.
Jos Turistiviisumilla menee, niin silloin et tarvitse mitään. Toki sitten kun menet toiseen maahan, niin silloin pyytävät nähdä paluulipun Suomeen, muuten eivät ole vaatineet mitään papereita.
Jos otat työviisumin, niin silloin sun pitää hakea se.
Anonyymi sanoi…
Eli, kun lähdit Koreaan, sulla oli jo paluulippu ostettuna Suomeen. Ostitko sen erikseen? Kyseenalaistivatko viranomaiset sua kun palasit Japanin reissulta takaisin Koreaan? Ja et siis saanut yhtään palkkaa, vaan vaan vapaa-aikaa ’työstä’?
Riina sanoi…
Ei, ostin paluulipun ennen kuin lähdin Japaniin. Mutta juu, erikseen ostin lentoliput. Koreaan mentäessä oli vain pelkkä lippu sinne, vasta siellä ollessa ostin muut lentoliput.
Viranomaiset eivät kyselleet mitään, korkeintaan kysyivät kauanko aion olla maassa, muuten ei mitään. Mutta koneessa he jakavat sellaiset laput, mihin pitää selittää maahantulo syy. Siihen kannattaa silloin laittaa vaikka vierailu ystävän luona tai turismi.
Palkkana tosiaan oli vapaa-aika, asuminen ja ruoka. Meillä järjestely meni jopa niin, että sain käytönnössä asua heillä yhden kuukauden ilmaiseksi, ei tarvinnut tehdä töitä. Kaksi seuraavaa kuukautta tein viikonloppuisin töitä. Mutta meillä olikin 2-3 au pairia siinä perheessä kerralla, joten se mahdollisti tuon vapaa-ajan. Lopussa töitä oli esim. Klo 16-20/21 tai 8-12 ja sunnuntai esim. 11-16. Riippu myös perheen menoista.
Jos olet ainoa au pair, niin kannattaa keskustella sen perheen kanssa maksusta, miten se hoituisi jos menet turistiviisumilla. Toki itsekin sain pari kertaa rahaa, mutta ihan vain muutaman kympin ruokaan...
Anonyymi sanoi…
Kiitos sulle vastauksista! Sää olit 6 kuukautta aupairina, eikö vain? Tiedätkö kuinka kauan muut Suomalaiset/turistiviisumilla olijat ovat olleet yhteensä? Mietin vaan kauanko pystyn olemaan jos pitää joka 90 päivän jälkeen käyfä pois maasta.
Riina sanoi…
Joo, 6 kuukautta. Muut siinä perheessä olleet olivat olleet vuoden au pairina turistiviisumilla. Riippuu myös paljon, mihin maahan ja millaiseen majoitukseen menet. Ja riittää, et on vain pari päivää poissa, jolloin se ei tule niin kalliiksi, mitä se olisi jos oisi vaikka viikon.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Au Pair: ensimmäiset pari kuukautta Etelä-Koreassa

Mielialalääkkeet

Työuupumus