Tammikuun turinoita

Ennen joulua sain tosiaan viimein päätöksen siitä, että voin aloittaa terapian ja ensimmäinen käynti olikin ennen joulua. Vuoden vaihteen jälkeen olen sitten käynyt kahdesti ja siellä tulee käytyä nyt kerran viikossa. Toki nyt viikoittain joutuu kulkemaan bussila keskustaan sen takia, että menee tunniksi sinne, mutta loppujen lopuksi siitä on varmasti paljon apua omaan jaksamiseen sekä vointiin. 

Ennen joulua käytiin kaverilla, josta varmaan kirjoitinkin (tai sitten en). Silloin tuli kuultua taas niin karmeita juttuja kaverin ex-miehestä ja hänen toisesta kaverista, ja sain ystäväni viimein aloittamaan yksinhuoltajuuden hakemisen. Tilanne on kuitenkin levähtänyt hieman käsiin uuden vuoden jälkeen ja tässä on joutunut selvittelemään asioita. Kuitenkin jotain järkeä olen saanut toisen päähän menemään ja on alkanut viimein ymmärtämään, että muutto toiseen kaupunkiin voisi olla hyvä vaihtoehto. Toki nyt saa nähdä, miten hänen koulun kanssa se onnistuu, mutta kyselyä on laitettu. 

Ystävän tilanne ei ole kuitenkaan helppo, varsinkin kun hänestä on tehty perättömiä lastensuojeluilmoituksia. Ja vaikka ex asuu Norjassa, niin onnistuu silti sieltä asti saamaan hänet maahan, josta onkin sitten vaikeampi nousta. Eli kunnon tukiverkostoa ei ole ympärillä, mekin kun asutaan kolmen tunnin ajomatkan päässä. 

Itselläni on kuitenkin taas pitkästä aikaa hieman töitä, mikä on ihan kiva asia. Varsinkin kun Skadin voi yleensä ottaa mukaan sinne ja asukkaatkin on niin innoissaan siitä. Toki Skadi ei ole vielä koko tyävuoroa siellä, vaan mies hakee töidensä jälkeen. Mutta muutama tuntikin riittää, että Skadi sopeutuu ihmisiin ja asukkaat saavat iloa. Tarkoitus on kuitenkin kouluttaa Skadista terapiakoira ja tällä hetkellä näyttää siltä, että on oikein sopiva siihen hommaan. Rohkea ja sosiaalinen pikkuinen. 

Itselläni on kiloja kertynyt kesän ja syksyn ajalta paljon (ihan liian paljon), mikä alkaa myös omaa itsetuntoa painaa. Kuntokin on romahtanut, että hengästyn todella helposti. Niinpä päädyin tilamaan HobbyHallista juoksumaton. Tälä hetkellä 10 minuuttia todella reipasta kävelyä saa hien pintaan, ja näitä kun tekee useamman päivässä, niin toivottavasti jotain alkaa tapahtua. Toki pitää muistaa nostaa vastetta ja herkuttelut voisi jättää vähemmälle.

Ja lopuksi, me mentiin uuden vuoden aattona kihloihin <3Kommentit

Kasa sanoi…
Oi, hurjasti onnea! Hehe, kyl kelpais jos saisi ottaa oman lemmikin mukaan töihin, ihana miten Skadi on siellä hurmannut kaikki. .-3 Itel on kanssa nykyään niin surkea kunto et kevyt hölkkä hengästyttää ihan heti, voi niitä aikoja kun suorastaan intoilin koulun 1500 metrin juoksusta, nyt tommonen ois pahin painajainen...
Riina sanoi…
Kiitos :) Joo, 1500 metrin juoksu ois yhtä kidutusta nyt :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mielialalääkkeet

Au Pair: ensimmäiset pari kuukautta Etelä-Koreassa

Au Pair: Loka- ja marraskuu